7 Ağustos 2015 Cuma

Silopi'de Çıkan Silahlı Çatışmada 3 Kişi Öldü

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde sabaha karşı mahallelerdeki hendekleri kapatmaya gelen güvenlik güçlerine, PKK'lılar tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütü PKK yandaşları tarafından güvenlik güçlerinin ara sokaklara geçişini engellemek için bazı sokaklara açılan hendekleri kapatmak isteyen polis ekiplerine düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, 1 polis ağır yaralandı.

Silopi’ni Başak ve Barbaros mahallelerinde PKK’nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri güvenlik güçlerinin girişlerini engellemek için kazdığı hendekleri kapatmak için bugün saat 05.00 sıralarında İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri mahallelere kepçeler ve zırhlı araçlarla gitti. Polis ekiplerin mahallerde roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açılması üzerine polis de karşılık verdi.

Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle çıkan ve yaklaşık 4 saat süren çatışmada 3 kişi öldürüldü. Roketatarın isabet ettiği zırhlı araçtaki 1 polis ağır yaralandı. Yaralanan polis memuru ve ölen 3 kişinin cenazesinin götürüldüğü Silopi Devlet Hastanesi önünde geniş güvenlik önlemi alındı. Bu arada yaralıların götürüldüğü Silopi Devlet Hastanesi’nde acil hastalar dışında gelen hastalar kabul edilmedi.

Güvenlik güçleri hastane çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken, acil hastalar dışında gelenlerin girişine izin verilmedi. Silopi’nin Başak Mahallesi’nde çatışmalar devam ederken, İlçe Jandarma Komutanlığı’na ait birlikler de zırhlı araçlarla ilçe merkezine inerek, stratejik noktalarda konuşlandırıldı. Helikopterler de havadan denetim yapmaya başladı. Çatışmalar nedeniyle halk evlerine kapandı. Çatışmanın sürdüğü mahallede bazı evlerde yangın çıktığı haberleri geldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder